Policajti objasnili lúpež v popradskom parku.Z maštale ukradli koňa.Kontrola na alkohol v Prešovskom kraji.

16.11.2010 Celý región

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 17 ročnému mladíkovi z obce Spišská Belá, okr. Kežmarok.
Policajti objasnili lúpež v popradskom parku:
V sobotu 13.11.2010 prepadol v malom parku na Štefánikovej ulici v Poprade 38 ročného muža. Tohto asi v strede parku udrel päsťou do tváre, vzápätí ho rukami za jeho bundu stiahol k zemi, následkom čoho spadol na chodník. Na zemi ho ešte pár krát kopol do hlavy a následne mu z vrecka bundy zobral mobilný telefón a z vrecka nohavíc peňaženku s peniazmi a dokladmi. Fyzickým napadnutím utrpel poškodený drobné poranenie, bez práceneschopnosti a krádežou mu vznikla škoda 660. - €. Počas nasledujúcich hodín sa policajtom páchateľa podarilo vypátrať a zadržať. Po vznesení obvinenia bol prepustený a stíhaný bude ďalej na slobode.

Z maštale ukradli koňa:
Policajti z Lipian vyšetrujú od včera krádež koňa v obci Dubovica, okr. Sabinov.
Doposiaľ neznámy páchateľ prišiel v noci zo soboty na nedeľu k maštali nachádzajúcej sa na neoplotenom pozemku pri jednom z rodinných domov v Dubovici. Nezisteným spôsobom otvoril dvere maštale a ukradol z nej žrebca hnedej farby. Pre 31 ročného majiteľa koňa bola spôsobená škoda 2 000. - €.

Kontrola na alkohol v Prešovskom kraji:
Na cestách prešovského kraja vykonala polícia v dňoch 12. -13.11.2010 celokrajskú dopravnú akciu.
Policajti sa pri kontrole zamerali najmä na požívanie alkoholických nápojov vodičmi pred alebo počas jazdy. Počas dvoch dní bolo zistených 159 rôznych priestupkov, z ktorých 102 bolo vyriešených v blokovom konaní, 26 oznámených na dopravný inšpektorát a zvyšné priestupky boli vyriešené dohováraním. Požitie alkoholických nápojov zistili policajti u 15 vodičov motorových vozidiel a u 1 nemotorového účastníka cestnej premávky a 3 vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške. Zadržaných bolo 17 vodičských preukazov, 3 osvedčenia o evidencii vozidla a 1 tabuľka s evidenčným číslom vozidla. Okrem toho policajti odhalili aj dva trestné činy.
 

Vyberte región